Als je je eerste salsadansles bijwoont , zijn er een paar dingen die je mee wilt nemen. Zorg er in de eerste plaats voor dat u comfortabele kleding draagt ​​waarin u vrij kunt bewegen. Meestal is dit de kledij die je meestal draagt gedurende de dag. Het is ook een goed idee om een ​​handdoekje mee te nemen, sommigen kunnen beginnen zweten na een inspanning. Zorg in ieder geval dat je niet met onaangename geurtjes op een les verschijnt. Na een dagje werken kan een douche meer dan welkom zijn. Zo is het voor iedereen fijn om met je te dansen. Zorg er ten slotte voor dat je een positieve instelling en bereidheid om te leren meeneemt!

danskleding

Hoe zich kleden voor de salsadanselessen

Het bijwonen van je eerste salsadansles kan een opwindende ervaring zijn. Zorg ervoor dat je voorbereid bent, zodat je het meeste uit je les kunt halen. Salsa is een populaire dans die afkomstig is uit Cuba en typisch wordt gedanst op Latijns-Amerikaanse muziek. De stappen zijn complex en kunnen een uitdaging zijn om te leren, maar met geduld en oefening kun je een salsadanser worden!

Als je je aankleedt voor je eerste salsadansles, is het belangrijk om kleding te dragen waarin je vrij kunt bewegen. Je kunt overwegen om een ​​zwierige rok of jurk te dragen, een legging, een getailleerde jeans of een broek die is gemaakt van rekbare stof. Een ander geweldig idee is een yogabroek of capri, omdat je er gemakkelijk in kunt bewegen. Zorg ervoor dat u geen strakke of beperkende kleding draagt, omdat dit het dansen bemoeilijkt.

De beste salsadansschoenen

Dansschoenen zijn er in alle uitvoeringen en kunnen belangrijk zijn. Mijn tip is dat je dit best voor jezelf uitzoekt. Als je naar de eerste salsales komt heeft je schoen weinig belang. Echter de lessen nadien wanneer de dames meer gaan draaien is het wel belangrijk een schoen te dragen die je comfortabel voelt en een ideaal contact heeft met de dansvloer. Zorg er ook voor dat je schoenen voldoende grip hebben, maar ook niet teveel zodat je je gewrichten niet belast. 

Niet alleen de schoenen kunnen belangrijk zijn, ook de dansvloer verschilt van locatie to locatie. Soms heb je een heerlijke parket ter beschikken maar af en toe kan het wel eens zijn dat je een groffe stenen vloer onder de zolen hebt. Dewelke bovendien nefast zijn voor de buffel lederen zolen van de dansschoen.

De verkeerde kleren dragen

Vermijd vrij rondhangende accessoires, flodderige overhemden of blouses, truien en kleding met lange mouwen. Al deze kunnen in de weg zitten of een veiligheidsrisico vormen tijdens het dansen.

dansbare kleding

Draag kleding die lichaamsbewegingen duidelijk laten zien

Je dansinstructeur leert je hoe je je lichaam kunt bewegen in combinatie met de muziek. Om deze lichaamsbewegingen echter beter te kunnen onderscheiden, moeten ze een duidelijk, onbelemmerd zicht hebben op uw lichaam en beenbewegingen, evenals op uw voetplaatsing.

Om deze reden is het aan te raden om kleding te dragen die getailleerd is en niet veel extra materiaal heeft. Kleding zoals wijde spijkerbroeken, lange rokken of jurken maken het voor je dansleraar moeilijk om te zien wat je aan het doen bent en kunnen daardoor je voortgang belemmeren.

o.