Je eerste salsaparty

Je hebt beslist om na je eerste salsalessen naar je allereerste salsafeestje te gaan, wat op zich natuurlijk een hele drempel is. Datgene wat je in de les gezien hebt, ga je nu in de praktijk omzetten met de bedoeling je geweldig te gaan amuseren. Daar sta je dan voor die open deur, je hoort de eerste salsaklanken al naar buiten galmen. Er is heel wat volk en de angst slaat toe. Wat nu?

partytime

Je raapt dapper je moed bij elkaar en begeeft je naar de danszaal. Oei, wat een grote groep dansers. Je voelt je een sukkel en je vraagt je nog steeds af: wat doe ik hier? Plots herken je iemand van de les en waagt het erop om te gaan dansen. Tussen al die “voortreffelijke dansers” (in jouw ogen) heb je de indruk dat iedereen naar jou aan het kijken is. Je denkt dat je het niet kan en je voelt je een loser. Je wil zo snel mogelijk weg want dit is veel te stresserend. En van amuseren is geen sprake. Zeer herkenbaar!

Na die eerste salsa word je al uitgenodigd voor een volgende dans. Je aarzelt, maar durft toch niet neen zeggen. Toch best even zeggen dat je beginner bent om niet te moeten afgaan na de eerste passen. Je begint te beseffen dat niemand naar je kijkt en dat iedereen met zijn eigen passen bezig is. Dat stressgevoel verdwijnt en je begint echt plezier te hebben in het dansen. Na deze twee partners volgt danspartner drie, danspartner vier, vijf, enz.  En aan het einde van de avond zal je met een heel aantal verschillende danspartners de dansvloer hebben gedeeld. Het voelt zo anders dan een avondje in de disco: meer dansen en minder lawaai waardoor een praatje slaan ook nog aangenaam is. Het samen dansen maakt blij. Kijk eens wanneer de volgende Tarde de Salsa is of ga naar de salsa-agenda.

Meld je hier aan voor een gratis proefles!