Salsa maakt gelukkig!

Goed voor lijf en geest

Salsadansen is gezond, maakt gelukkig en verbetert je seksleven. En iedereen kan het. Het gaat namelijk vooral om creatief bewegen. Tijdens het dansen train je verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg.

Geluk

Iemand die minstens een maal per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven. Wil je een gelukkige relatie? Dan moet je regelmatig salsa gaan dansen met je partner. Door salsa te gaan dansen maak je endorfine aan. Deze stof zorgt voor een gevoel van geluk.

Snelheid

Door salsa te dansen kan je je snelheid trainen. Maar dan moet je wel op muziek dansen. Je reageert namelijk op de ritmes. Het is dus belangrijk dat je een goed reactievermogen hebt.

Uithouding

Je traint ook je uithoudingsvermogen. Wanneer je een avondje gaat salsadansen, beweeg je al snel twee uur op de vloer. Als je dat intensief genoeg doet, ben je aan het eind van de avond fit.

Coördinatie

Je coördinatie train je doordat je niet alleen met je benen danst, maar ook je armen, buik, handen en hoofd gebruikt. Je ledematen moeten namelijk een vloeiende beweging maken.

Geheugen

De choreografie bij het salsadansen zorgt voor een intensieve oefening van het geheugen. Je moet goed nadenken wanneer je welke bewegingen moet maken. Daarnaast train je je gevoel voor timing. De bewegingen moeten exact op de muziek worden geplaatst.

Salsa maakt gelukkig!

Afvallen

Een salsadanser verbrandt evenveel kilocalorieën als iemand die wandelt, zwemt of fietst. Volgens de Britse dokter Vincent Forte is dansen zelfs gezonder dan aerobics of jogging. Doe je aan salsa of een andere actieve dans, dan merk je na een paar weken de eerste resultaten.

Bloeddruk

Positief is ook dat je met dansen nooit te hard traint. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Maar dat is alleen maar positief, omdat je daarmee letterlijk je hart en je longen rekt. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie.

Seks

Onderzoekers van de University of Sydney ontdekten dat salsadansers sneller, vaker en bevredigender aan hun seksuele trekken komen. Ze vinden bovendien sneller een vaste partner.

Wil je gezond door het leven gaan, dan is dansen als vrijetijdsbesteding aan te raden.

Botten

De zijdelingse bewegingen die je met dansen maakt, versterken je scheenbeen, kuitbeen en dijbeenbot. Dat zijn de botten die ons gewicht dragen. Ouderen die regelmatig salsadansen hebben minder last van osteoporose.

Meld je hier aan voor een gratis proefles!