Kleding

Tijdens de salsalessen hoef je geen speciale kledij te dragen. Je kiest wel best voor “nette, normale” kledij. Meestal dragen vrouwen tijdens het dansen een jurk, rokje of een broek en een luchtig truitje. Mannen dragen meestal een gewone broek met een overhemd of T-shirt. Kleed je vooral niet te dik aan omdat je het tijdens het dansen al snel warm zal krijgen. Belangrijk is dat je je er goed in voelt en dat ze je niet beperken in je bewegingsvrijheid. Lastig is het ook als je een rok of jurk aanhebt die naar omhoog kruipt tijdens het dansen. Wanneer je naar feestjes gaat dan mag het al iets mooier. Vrouwen dragen dan wel eens een opvallend jurkje en mannen komen ook wat stijlvoller. Voor sommige feestjes worden er af en toe al dan niet verplichte dresscodes voorgesteld zoals bv. “white party”.

Hygiëne

Je danst meestal met meerdere partners, dus een goede hygiëne is een must. Vaak nemen mannen een handdoekje en een (of meerdere) extra T-shirt(s) mee indien ze snel zweten. Dat maakt het voor de dames aangenaam om met je te dansen. Dit geld natuurlijk ook voor de dames. Deodorant, een vleugje parfum en eventueel kauwgom zullen het zelfvertrouwen van zowel mannen als vrouwen ook ten goede komen. 

dansschoen 1 1 1

Schoenen

Als beginnende danser is het zeker nog niet nodig om dure dansschoenen te kopen. Het is wel belangrijk om schoenen te dragen met gladde zolen. Een zool uit leder is normaal gezien voldoende. Draag dus zeker geen sportschoenen. Een goede zool zal verhinderen dat je tijdens het draaien last krijgt van je enkels, knieën en/of heupen. Je kan er ook evenwichtsproblemen mee vermijden. Draag ook schoenen die je niet kan verliezen (slippers zijn dus geen goed idee). Als danser met een beetje ervaring kan je eventueel kiezen voor zogenaamde dansschoenen maar dat is zeker geen must. Deze laatste zijn speciaal ontworpen om makkelijk te kunnen draaien (ze hebben een speciale zool). Wanneer je van plan bent om dansschoenen te gaan kopen moet je naar een gespecialiseerde winkel voor dansschoenen gaan. Hier hebben ze allerlei soorten schoenen. De verkopers kunnen je vaak goed adviseren welke schoenen het beste voor je zijn. Wanneer je als vrouw dansschoenen wil gaan kopen moet je er wel eerst even over nadenken of je schoenen wil zonder of met hakje. Er zijn natuurlijk ook verschillende hakhoogtes waaruit je kan kiezen. In het Antwerpse kunnen wij de volgende winkels adviseren: Charpentier en Robics

Meld je hier aan voor een gratis proefles!